Het plan

Vredeoord is het terrein aan de Boschdijk waar het voormalige hoofdkantoor van Philips was. Het iconische hoofdgebouw staat er nog. Verder is het hele terrein inmiddels leeg op nog een kantoorgebouw na dat in de toekomst wordt getransformeerd tot een appartementencomplex.

Een nieuwe buurt dus met een nieuw, geheel eigen, gezicht en een eigen kleinschalige mentaliteit. Een buurt waar bewoners zelf zaken kunnen regelen of aanpakken. Het openbaar groen bijvoorbeeld. Of de kinderopvang. Of misschien wel de energie voor de hele wijk. Er is veel mogelijk en Sint Trudo wil daar behulpzaam bij zijn zonder te sturen. Ideaal voor mensen met eigen wijze denkbeelden dus.

Al met al zal Vredeoord een zeer bijzondere en duurzame wijk worden die echt iets nieuws toevoegt aan het woningaanbod in Eindhoven.

Zelf bouwen op Vredeoord

Er komen circa 50 kavels beschikbaar voor zelfbouwers. De kans om je droomwoning te (laten) ontwerpen en te (laten) bouwen. Ongeveer 30 kavels zijn bedoeld voor mensen die dit samen, in een groepje willen doen (CPO: Collectief Particulier opdrachtgeverschap) en de overige kavels voor mensen die dit helemaal zelf willen doen (PO: Particulier Opdrachtgeverschap). Lees hier meer over de kavels.

Huren op Vredeoord

De eerste huurwoningen zullen begin 2020 worden opgeleverd. De oplevering van de laatste huurwoningen staat gepland voor begin 2021.

De huurwoningen worden aangeboden via Wooniezie.

Kopen op Vredeoord

Er worden zo’n 60 woningen te koop aangeboden. Ze gaan in verkoop bij Hazenberg en de start verkoop zal naar verwachting in april 2019 plaatsvinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Vredeoord
Vredeoord
Vredeoord
Vredeoord
Vredeoord