ja!
Buurtschuur
Academie

In Vredeoord wonen veel verschillende culturen bijeen. We willen graag dat iedereen op Vredeoord meedoet. Als Nederlands niet je moedertaal is, dan is dat niet zo makkelijk. Daarom starten we de Buurtschuur Academie op.

 

Buurtschuur Academie op Vredeoord –  start najaar 2020

Op meerdere momenten per week wordt in de Buurtschuur les gegeven door een ervaren docent. Dit helpt buurtbewoners die nu nog moeite hebben met de Nederlandse taal, om meer in contact met hun buren te komen. Zo heeft iedereen de kans om Vredeoord een buurt van ons allemaal te maken. Trudo vindt dit belangrijk. Daarom gaat Trudo vier woningen op Vredeoord gericht toewijzen aan docenten die les kunnen gaan geven aan de Buurtschuur Academie.

Vacature

In de nieuwe buurt Vredeoord staat een aantal kernwaarden centraal. Zo is het een zeer groene wijk, denken en doen de bewoners over het algemeen duurzaam, is de buurt helemaal kindvriendelijk ingericht en er wordt veel samen geïnitieerd en georganiseerd waarbij de bewoners samen met elkaar de regie voeren over hun eigen buurt. Er komen veel verschillende culturen bijeen in Vredeoord. Om iedereen in Vredeoord de kans te geven om mee te doen, starten we een buurtacademie op. Op buurtacademie leren deelnemers beter Nederlands spreken en schrijven. Er worden ook bijeenkomsten georganiseerd over vragen als: ‘naar welke middelbare school kan mijn kind?’ en ‘ Wat kan mijn kind dan voor vervolgopleiding doen?’. Daarnaast helpt de Buurtschuur Academie je ook met de weg wijzen in bijvoorbeeld het aanvragen van steunregelingen en geeft de academie ook inzicht hoe je een (betere) baan kun vinden. Door les te volgen aan de Buurtschuur Academie komen buurtbewoners die nu nog moeite hebben met de Nederlandse taal meer in contact met hun buren. Zo heeft iedereen de kans om Vredeoord een buurt van ons allemaal te maken.

Waar zijn we naar op zoek?

Bij voorkeur zoeken we docenten Nederlands! De docenten van de buurtacademie zijn belangrijke coaches en onmisbaar voor de organisatie van de academie. Je kunt zelfstandig cursussen voorbereiden, verzorgen en evalueren voor volwassenen voor alle niveaus die uiteenlopen van laaggeletterd tot universitair geschoold in hun moedertaal. Je hebt ervaring in het lesgeven aan volwassenen en bent onderwijsbevoegd. Daarnaast ben je bekend met de lesmethodiek ‘oefenen.nl’. Individueel werken in groepsverband, zodat verschillende niveaus en leersnelheden samen op les kunnen komen, is voor jou geen probleem. De lessen zullen veelal onder schooltijd plaatsvinden.

Wat vragen we van jou?

 • Goede vibes en een persoonlijkheid die bij Vredeoord past
 • Je bent lesbevoegd
 • Energiek, spontaan, geduldig en creatief
 • Je kan cultuursensitief handelen / beschikt over interculturele vaardigheden
 • Je kan gedifferentieerd werken en aansluiten bij individuele leerdoelen
 • Je bent zelfstandig, creatief en initiatiefrijk
 • Je kan enthousiasmeren en met een positieve benadering zelfvertrouwen bevorderen bij cursisten.
 • Leerlingen moeten makkelijk kunnen wisselen van lesmoment, je werkt hierin goed samen met de andere docenten
 • Je hebt begrip voor het feit dat jonge ouders met veelal ook allerlei andere problematieken te maken hebben en soms andere prioriteiten moeten stellen. Je vindt het leuk om juist hén te ondersteunen om toch de lessen te blijven volgen
 • Je heb het geduld om je aan te passen aan de leercurve van de leerling.
 • Je neemt de verantwoordelijkheid voor een vaste ochtend (9.15 – 11.45) of middag (12.30 – 15.00 uur) les inclusief voorbereiding. In de schoolvakanties is er geen les
 • We verwachten deze inzet van je gedurende 2 jaar
 • Je huishouden bestaat uit minimaal 2 personen


Wat is ons aanbod?

In ruil voor het lesgeven aan de academie, je buurtgenoten een stapje verder helpen op de maatschappelijke ladder willen we je graag een nieuwbouwwoning op Vredeoord aanbieden. Een ruime 2-laagse woning met een kap van ongeveer 130 m² woonoppervlak met 3 slaapkamers en een tuin. De kale huur van deze woning bedraagt € 618,96.
Klik hier om de plattegronden te zien van woningtypes A en C.


Selectieprocedure

Op dinsdag 16 juni vindt de eerste gespreksronde bij Trudo op kantoor plaats. Je zal gesprekken hebben met enkele bewoners van Vredeoord.
De tweede ronde vindt op 23 juni plaats. Alle gesprekken vinden plaats in de avonduren.


Enthousiast?

Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Stuur dan je CV naar wonen@trudo.nl t.a.v. Nienke Bruinsma. Na ontvangst van je CV sturen we je een de link voor het invullen van een sollicitatieformulier.