‘Voor ons betekent Vredeoord vooral vrijheid’

Thomas en Annebouwen een eigen huis op Vredeoord. Ze kunnen een heleboel redenen geven waarom juist dáár.

Vrijheid en groen, daar begon het mee voor Thomas en Anne. Ze bouwen een eigen woning op Vredeoord, als onderdeel van een CPO-groep. Elk huishouden een eigen huis, maar het bouwproces doen ze samen. “Voor ons betekent Vredeoord vooral vrijheid. Een open ruimte waarin we samen met anderen een mooie start maken”, vertelt Thomas.

“We bouwen zo duurzaam mogelijk, met respect voor de omgeving.” Die omgeving is in hun geval vooral groen, alsof ze wonen in het bos. Hun kinderen Gian en Noël zijn nu vier en anderhalf. “Als ze ouder zijn, kunnen ze ook lekker buiten spelen zonder dat er drukte is van auto’s.”

Gemixte wijk
Thomas en Anne zijn niet alleen enthousiast over de rest van de wijk; de ruime opzet, het vele groen. “Ook de gemixte opzet van de wijk spreekt me aan”, zegt Thomas. Vredeoord biedt naast de mogelijkheid om zelf te bouwen ook koopwoningen en sociale huurwoningen. “Ik hou ervan dat de buurt een afspiegeling is van de samenleving. Dat is ook belangrijk voor onze kinderen, dat ze opgroeien met allerlei verschillende mensen om zich heen.”

Nog een reden waarom Vredeoord voor hen ideaal is: de locatie. Thomas en Anne hebben samen een ontwerpstudio op Strijp S. “Dus het is voor ons ook nog eens lekker dicht bij onze studio!”