Een nachtje Vredeoord

Anneke en haar zoon Jefta sliepen een nachtje op Vredeoord. Lees hier hun verslag!

Daar staan we dan, om 17:00 aan de poort van Vredeoord. Spannend en leuk! Samen een nachtje weg. We hebben er zin in! We krijgen bij de Buurtschuur instructies en ontmoeten Tom en Judy. Wat wonen zij leuk! En dan begint het avontuur echt. Bij de buurtschuur maken we warme chocomelk en deeg wat we om stokken heen kneden. We maken een vuur wat in de vrieskou met volle maan heel bijzonder voelt. Daar zitten we vervolgens heerlijk met een kom soep en een broodje aan de stok. Het is helder dus we zien talloze sterren. Het Vredeoord terrein ligt er vredig bij. Af en toe raast er een trein langs maar verder is het heerlijk rustig.

 

Als het eten op is gaan we lekker de buurtschuur in, sjoelen! En dan is het tijd om terug te gaan naar Tom en Judy waar een mooi klein huisje met bed voor ons klaar staat, De Lemniscaat. We kruipen in bed, lezen nog een boel verhalen en gaan dan de nacht in.

“We kijken over een terrein met grote bevroren plassen, vele vogels en rijp op de planten.”

Als we wakker worden is de zon al op. We kijken over een terrein met grote bevroren plassen, vele vogels en rijp op de planten. We krijgen een heerlijk ontbijt bij Tom en Judy en gaan weer terug naar de buurtschuur. Daar ontmoeten we de andere CPO-leden en overige gezinsleden. Wat gezellig! Na een lekker kopje koffie gaan we op speurtocht op Vredeoord. We mogen enveloppen zoeken! Wat is het leuk om te zien waar we in de toekomst misschien wel komen te wonen. Wat een mooie plek kan dit worden! De kindjes wagen zich voorzichtig op het ijs en klimmen en klauteren over de heuvels. Ze voelen zich nu al thuis!

 

Wanneer we alle enveloppen hebben gevonden gaan we terug naar de buurtschuur. In de enveloppen zit een rebus die ons leidt naar de schat… Mmm, genieten! We sluiten af met pannenkoeken bakken, boterhammen en nog een potje sjoelen. Deze eerste ervaring op Vredeoord smaakt naar veel meer!