Het plan

Het
Plan

Het stedenbouwkundig plan is zeker nog niet 100% rond. Ook de architectuur van de woningen staat nog niet vast. Maar een aantal zaken weten we zeker. Op Vredeoord staan nu nog twee kantoren. Het bijzondere kantoor van Philips aan de Boschdijk natuurlijk. Dit blijft staan en blijft de komende jaren in gebruik door Philips. De kantoorunit op de hoek Vredeoord–Groenewoudseweg blijft ook staan. Naar het zich nu laat aanzien wordt waarschijnlijk herontwikkeld en krijgt het een woonfunctie.

Dat laat veel ruimte vrij voor fijne, vrije ideeën omtrent de nieuwbouw en dat is nu net een van de dingen waar Vredeoord om draait: ruimte. In grote lijnen kunnen we al wel zeggen dat de appartementen (maximaal 5 lagen) bij de Boschdijk zullen verschijnen. Met op de begane grond het Medisch Centrum Boschdijk waar onder andere 3 huisartsen, een apotheek, een fysiotherapeut en een podotherapeut een fantastische nieuwe plek zullen krijgen.

Vanaf de Boschdijk loopt de centrale as richting Groenewoudseweg. Een as waar auto’s verboden zijn en er dus alle ruimte is om te wandelen, te ontmoeten en te spelen. Op die centrale as komen de verbindingen met de diverse woongebiedjes uit.

Download hier de PDF met meer beeldmateriaal en een indicatieplanning.