Informatie over de thema avonden

Ja!
Huren

Vredeoord in Eindhoven wordt een bijzondere buurt. Dat moet voor iedereen bereikbaar zijn. Dat zit in het DNA van Sint Trudo. 189 van de 300 woningen zijn bestemd voor huurders. Sociale huurders wel te verstaan. Schrijf je dus in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Kan jij je ook helemaal vinden in Het Manifest? Lees verder op deze website over het DNA van Vredeoord en kom erachter of dit iets voor jou is.

Diverse woningtypen
Er worden verschillende typen huurwoningen ontwikkeld. In veruit de meeste gevallen betreft het grondgebonden woningen met tuin. Daarnaast komen er 58 2- kamer appartementen van ca. 50 vierkante meter voor 1- en 2-persoonshuishoudens.

Alle grondgebonden woningen en appartementen worden verhuurd voor een sociale huurprijs van circa €607,41 exclusief service kosten, waaraan regels zijn verbonden voor een maximale huishoudensinkomen van € 38.035,- per jaar (prijspeil 2019).

Klik op de onderstaande diverse woningtypen voor de plattegronden van de 131 grondgebonden woningen met tuin. Speciaal voor gezinnen. Hierdoor zijn er regels verbonden aan de huishoudgroottes.

Woningtype A
2-lagen met kap
3-slaapkamers en een zolderruimte
Alleen voor huishoudens van 3-personen of meer

Woningtype B
3-lagen platdak
4-slaapkamers
Alleen voor huishoudens van 4-personen of meer

Woningtype C
2-lagen met kap
3-slaapkamers en een zolderruimte
Alleen voor huishoudens van 3-personen of meer

Woningtype D
3-lagen platdak
4-slaapkamers
Alleen voor huishoudens van 4-personen of meer

Appartementen
2-kamer appartementen
Gezamenlijke fietsenstalling en dakterras
Alleen voor huishoudens van 1 of 2 personen

Klik op de verschillende woningtypen in de situatiekaart voor meer informatie over de verschillende woningtype:

  • Woningtype A
  • Woningtype B
  • Woningtype C
  • Woningtype D

Zo maken we Vredeoord
Om van Vredeoord een buurt te maken waar bewoners ook echt zelf kunnen meedenken en meedoen over belangrijke buurtzaken, heeft Sint Trudo een programma opgesteld. Dat programma is nog niet helemaal definitief maar de grote lijnen delen we graag met je.

1. Informatieavond huurders
Op 14 mei heeft Sint Trudo een informatieavond georganiseerd waarin we van alles hebben verteld over de woningen op Vredeoord. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende type woningen, de afmetingen van de woningen, de bouw- en opleverplanning, de huurprijzen et cetera. Bekijk de presentatie nog eens rustig hier.

2. Thema-avonden
De wereld van Vredeoord willen we samen met de toekomstige bewoners vormgeven door middel van een aantal thema’s. Tijdens de thema-avonden kunnen we samen verder nadenken over bepaalde thema’s in de wijk zoals groen, duurzaamheid, kinderen, energie en meer. Op zich al een aantrekkelijk idee, zelf meedenken over je buurt, maar voor geïnteresseerden voor de sociale huurwoningen extra interessant omdat het kan bijdragen aan een toewijzing van een huurwoning.

Na aanwezigheid op 14 mei kon je in juni aansluiten bij een of twee thema’s. De onderwerpen die behandeld zijn:

– De Buurtschuur – Samen organiseren, 3 juni 2019
– Groen, 5 juni 2019
– Kinderen, 11 juni 2019
– Energie, 12 juni 2019

Meer informatie over de thema avonden vind je hier.

3. Toewijzingsproces

Tijdens de informatieavond van 14 mei jl. hebben we een hoop uitgelegd over het toewijzingsproces.

Zeg je JA! tegen Vredeoord en wil je meedoen aan het toewijzingsproces? Lever dan een ambitiedocument in.
Het ambitiedocument bestaat uit onderstaande gegevens die wij willen ontvangen van zowel jou als je partner:

• Inkomensverklaring 2018 (IB60)
Aan te vragen via de belastingdienst, digitaal het makkelijkst.
Van zowel jou als je partner.
• Verhuurdersverklaring
Via je huidige verhuurder opvragen. Niet ouder dan drie maanden.
Van zowel jou als je partner
• Woonhistorie
Aanvragen bij de Gemeente waar je momenteel staat ingeschreven. Let op, het
ontvangen van dit formulier duurt een aantal dagen, dus wacht hier niet te lang mee.
Niet ouder dan zes maanden. Van zowel jou als je partner.
• Volledige NAW-gegevens en Voorkeurswoning
Download hier het formulier.
• Motivatiebrief met:
Begrip van de plannen die we met de buurt hebben
Je motivatie om hier een bijdrage aan te leveren
Je mogelijke bijdrage aan de buurt in kennis of ervaring

Een gezamenlijk ambitiedocument met alle documenten dien je in vóór 15 juli per mail aan charlotte@ja-vredeoord.nl.

Let op: losse documenten of documenten na 15 juli ingeleverd, nemen we NIET in behandeling.

Ambitiedocumenten worden beoordeeld door Sint Trudo. Die kent punten toe. Op basis daarvan vindt de toewijzing plaats. Als er meer geschikte gemotiveerde mensen zijn dan huizen die we kunnen toewijzen, wordt er geloot.

Best veel werk, dat begrijpen we, maar de kans op een toegewezen huurwoning in deze bijzondere buurt is het natuurlijk waard.
Heb je nog vragen? Check dan eerst de veel gestelde vragen helemaal onderaan deze pagina.

Achtergebied
Woningtype C

Veel gestelde vragen over huren op Vredeoord

Welke verschillen zijn er tussen de woningtypes?

Grofweg zijn de woningen onder te verdelen in 4 woningtypen. Voor de handigheid zijn deze woningtype A,B,C en D genoemd. Woningtype A en C bestaan uit 2 volledige woonlagen en een zolder door een zadeldak. Woningtype B en D bestaan uit 3 volledige woonlagen met een plat dak. Alle woningtypen hebben een tuin en parkeren in het openbaar gebied.

Het verschil tussen woningtype A en C is dat woningtype C een voortuin heeft met een pergola. De pergola is een stalen constructie aan de voorgevel van de woning waar langs allerlei planten kunnen groeien. Deze woningen hebben een bescheiden voortuintje zodat iedereen lekker van de zon kan genieten. Behalve mogelijke begroeiing zet Sint Trudo ruwe houten planken aan de pergola’s voor een extra natuurlijke uitstraling en een beetje privacy.

De woningtype B en D zijn met de voordeur gelegen aan De Loper. De Loper is een soort langgerekt plein, met bomen, groenvakken en is geheel autovrij. De Loper ontsluit al het loop- en fietsverkeer in de buurt Vredeoord vanaf de Boschdijk tot aan de Groenewoudseweg. Maar naast een autovrije verkeersroute voor langzaam verkeer ook een verblijfsgebied voor spelende kinderen en buurtbewoners. Voor de gezelligheid plaatst Sint Trudo alvast naaldhouten zitbanken aan de voorzijden van de woningen.

Van ieder woningtype (A, B, C en D) verschillen de woningen soms onderling op details, zoals een gespiegeld woningtype of een raam aan de zijgevel van een hoekwoning.

Wat is het Energieconcept op Vredeoord?

Vredeoord is een bijzondere buurt. Dat weet je inmiddels. Dat geldt ook op het gebied van milieu, duurzaamheid en als belangrijk onderdeel daarvan energie.

Wat maakt Vredeoord duurzaam. Een aantal zaken:

  • De woningen zijn zeer goed geïsoleerd
  • De woningen hebben Energielabal A
  • Voor de houten gevelbekleding van de woningen is lokaal hout gebruikt
  • De woningen krijgen lokale en duurzame warmte geleverd van het warmtenet van Ennatuurlijk vanuit de biomassacentrale op Strijp-T in Eindhoven.
  • Alle woningen worden lid en krijgen elektriciteit geleverd van Energiecoöperatie Trudo.

Leden kunnen goedkope en duurzame stroom afnemen van de coöperatie. Bij de aankoop van je woning wordt je automatisch lid van de coöperatie. De Energiecoöperatie Trudo is in staat op een efficiënte en eerlijke manier stroom op te wekken en te verkopen. Het stroomtarief, het bedrag dat een energieleverancier vraag voor stroom, verschilt qua prijs op verschillende momenten per dag. Inkopen en verkopen van stroom als coöperatie kan op momenten per dag waarop de energie relatief goedkoop of duur is. Het kiezen van het juiste moment voor inkoop en verkoop wordt ondersteund door slimme technologie en software. De Energiecoöperatie Trudo wekt dus duurzame stroom op of koopt groene stroom goedkoop in. De zonnepanelen zijn en blijven eigendom van Energiecoöperatie Trudo. Juridisch is vastgelegd dat alleen Energiecoöperatie Trudo de daken hiervoor mag gebruiken. Ook is vastgelegd dat bewoners en eigenaren eventueel onderhoud aan de installatie mogelijk moeten maken. Door de projectschaal is Energiecoöperatie Trudo efficiënt en heeft iedereen gelijke rechten op de opbrengst (niet ligging en schaduw afhankelijk). Daardoor blijft de kostprijs laag en daar profiteert u van als bewoner van Vredeoord.

Heb ik straks een erfafscheiding?

In Vredeoord kennen de buren elkaar. Bij het ontwerp van de omgeving, woningen en tuinen is dan ook rekening gehouden met ontmoetingen. Dit is bijvoorbeeld gedaan door het maken van voortuintjes en het plaatsen van bankjes. De scheidingen tussen tuinen bestaat aan de zijkanten uit beukenhagen van 1,80m hoog en een hek van latten kastanje hout van 1,20m hoog. De achterzijden van de tuinen zijn gelegen aan een centrale binnenplaats voor een blok woningen.

Naast het doorlopende kastanje houten hek is ook de beukenhaag aan de achterzijde 1,20m hoog. Iedere tuin heeft een doorgang door middel van een poort naar de centrale binnenplaats. In de binnenplaats creëren we een veilige ontmoetings- en speelplek voor iedereen en vooral voor de kleinste onder ons.

Wat is de planning van de huurwoningen?

De bouw van de woningen start in mei 2019. De eerste huurwoningen worden opgeleverd rond de jaarwisseling. Vervolgens worden er gedurende het hele jaar 2020 woningen opgeleverd. Op deze website zal de laatste informatie conform de planning worden gecommuniceerd.

Waar kan ik parkeren?

Auto’s staan op de tweede plaats in Vredeoord. De autovrije loper doorkruist de hele buurt. Hierdoor kun je woningen alleen bereiken via de zogenaamde inprikkers. Je rijdt de buurt in en uit via deze doodlopende straten. In het midden van de inprikkers zijn openbare parkeerplaatsen voor de bewoners. Parkeren vindt plaats tussen het groen, afgewisseld met hagen en bomen. Uit het zicht dus. Op enkele andere plaatsen wordt door bewoners en bezoek haaks langs de weg geparkeerd. Maar ook deze parkeerplaatsen zijn in het groen verpakt.

Waar komt de keuken?

Op de plattegronden van de verschillende woningtypes is de situering van de keuken weergeven. De keuken die wordt geplaatst door Sint Trudo bestaat uit een aanrechtblad met wasbak en keukenkraan, drie boven- en drie beneden kasten en een recirculatiekap. Doordat er geen gasaansluiting wordt gemaakt in Vredeoord moet koken plaatsvinden op een elektrische/inductie kookplaat.

Heb ik straks een berging?

In iedere tuin is een houten berging aanwezig van ongeveer 6 m².

De bergingen zijn niet geïsoleerd.

Hoeveel moet ik verdienen om in aanmerking te komen voor een huurwoning?

Het gezamenlijk inkomen (jij en je partner) moet beneden de €38.035,- (prijspeil 2019)

Wat is de sociale huurprijs van de woningen?

Alle huren zijn afgetopt op een huurprijs van €607,41  (prijspeil 2019)

Welke documenten heb ik nodig voor een Ambitiedocument?

• Inkomensverklaring 2018 (IB60)
Aan te vragen via de belastingdienst, digitaal het makkelijkst.
• Verhuurdersverklaring
Via je huidige verhuurder opvragen. Niet ouder dan drie maanden.
• Woonhistorie
Aanvragen bij de Gemeente waar je momenteel staat ingeschreven. Let op, het ontvangen van dit formulier duurt een aantal dagen, dus wacht hier niet te lang mee. Niet ouder dan zes maanden.
• Volledige NAW-gegevens en Voorkeurswoning
Door het inschrijfformulier te downloaden dat op deze pagina te vinden is.
• Motivatiebrief (voor 15 juli) met:
– Begrip van de plannen die we met de buurt hebben;
– Je motivatie om hier een bijdrage aan te leveren;
– Je mogelijke bijdrage aan de buurt in kennis of ervaring

Waar wordt op gelet tijdens het beoordelen van de ambitiedocumenten?

• Geldigheid van de documenten; voldoe je aan alle harde eisen?
• Aanwezigheid op de thema-avonden;
• Begrip van de plannen die we met de buurt hebben;
•  Je motivatie om hier een bijdrage aan te leveren;
•  Je mogelijke bijdrage aan de buurt in kennis of ervaring.

Voor welke datum moet ik alle documenten inleveren?

Alle ambitiedocumenten moeten voor 15 juli worden ingeleverd per mail aan charlotte@ja-vredeoord.nl.

Let op: losse documenten of documenten na 15 juli ingeleverd, nemen we NIET in behandeling.