Ja
een echte
Keuze

Vredeoord staat voor een mooi en eigenwijs stedenbouwkundig plan, ruime en praktische huizen en een unieke locatie. Met veel groen, veel veilige speelruimte voor kinderen, duurzaamheid en dat allemaal middenin Eindhoven. Bovendien nodigen we met het groen ook de insecten en vlinders uit om te komen wonen in deze duurzame wijk.

Vredeoord wordt een bijzondere buurt. Dat is allemaal waar. Maar Vredeoord staat vooral voor een mentaliteit. Een echte keuze. Een prachtige kans. De kans om JA! te zeggen. Dat wordt het om heel veel goede redenen. Een daarvan is natuurlijk de mogelijkheid om samen over je buurt nadenken, samen aan initiatieven werken, samen aan de slag, het gaat niet vanzelf. Daarom neemt Sint Trudo het initiatief om dit daadwerkelijk mogelijk te maken. Dat doet Charlotte van Sint Trudo samen met Mieke en Fiona van morgenmakers. Zij nemen de toekomstige buurtbewoners mee op reis naar een buurt die veel zelf regelt of verzorgt. Op weg naar een mooi en zelfstandig Vredeoord. Maar uiteindelijk moeten de bewoners vooral veel zelf willen doen en dat begint hier.

Daartoe organiseren we 4 avonden met elk een eigen onderwerp. Avonden met inspiratie, brainstorm, overleg en het begin van mooie plannen.

Ja! Alle toekomstige bewoners mogen meedoen!

Huurders, kopers, zelfbouwers, iedereen met plannen om op Vredeoord te gaan wonen is welkom bij de zogenoemde thema-avonden. Tips:
Wil je huren op Vredeoord? Check  dan eerst op de pagina huren of je wel in aanmerking komt voor een gezinswoning of appartement. Je kunt de informatie en inspiratie van de thema-avonden gebruiken voor je ambitiedocument, waarmee je extra kans maakt op toewijzing van een huurwoning. Wil je kopen of ga je zelf bouwen? Dan zijn de avonden een fijne start van je nieuwe woonomgeving.

Aanmelden voor de thema-avond doe je door hier te klikken en het formulier in te vullen.
Let op! Er zijn een beperkt aantal plekken. Je aanmelding wordt later per mail bevestigd zodat je weet of je daadwerkelijk een plekje hebt tijdens de thema avonden.

Ja! Dit zijn de onderwerpen!

1. De Buurtschuur – Samen organiseren

Op Vredeoord doen we het samen! Maar wat zijn de gedeelde belangen van de bewoners? Hoe gaan we als bewoners van Vredeoord met elkaar samenwerken? Wat kan er allemaal in onze gezamenlijke plek, de Buurtschuur, en de ruimte eromheen?
Hang je idee op de ideeënmuur, richt de omgeving van de Buurtschuur in, bekijk verschillende buurtplatforms en organisatievormen. Wat kies jij?

Maandag 3 juni 2019
inloop 19.00u, start 19.30u
bij Keukenconfessies, Klokgebouw 127, Eindhoven

2. Groen

Vredeoord is wonen in het groen! Maar wat voor groen? Wat zijn de plannen voor het
openbare groen? Wat doen we aan klimaatadaptatie? En wat kunnen we in onze eigen
tuinen doen? Denk mee over verblijfplaatsen van beestjes, educatie en over gezamenlijk groenonderhoud, maak alvast een schets van je eigen tuin en richt samen de omgeving van de Buurtschuur in.

Woensdag 5 juni 2019
inloop 19.00u, start 19.30u
bij Keukenconfessies, Klokgebouw 127, Eindhoven

3. Kinderen

Op Vredeoord krijgen kinderen de ruimte! Maar hoe dan? Hoe maken we de buitenruimte
kindvriendelijk? Aantrekkelijk én veilig dus. Wat is er voor de kinderen te doen? Is er gezamenlijke opvang mogelijk? Richt gezamenlijke achtertuinen in, denk mee over kinderopvang, activiteiten en buitenspelen.

Dinsdag 11 juni 2019
inloop 19.00u, start 19.30u
bij Keukenconfessies, Klokgebouw 127, Eindhoven

4. Energie

Vredeoord geeft energie! Hoe gaan we om met energie op Vredeoord? Er is een coöperatie
opgezet. Hoe kunnen we die inzetten? En wat is er verder mogelijk? Hoe zit het met
vervoer? Leer meer over samen energie opwekken, auto’s delen en andere energieke ideeën.

Woensdag 12 juni 2019
inloop 19.00u, start 19.30u
bij Keukenconfessies, Klokgebouw 127, Eindhoven

Ja! Doe mee. Ja! Maak je eigen buurt. Ja! Geef je op.

 

 

 

Dus zeg JA! tegen modern leven, zelf regelen en milieubewust. En vooral JA! tegen een buurt waar je samen met je buren bepaalt wat er allemaal bij fijn wonen hoort.
Vredeoord maak je zelf, wonen volgens het manifest!