Ja
onze buurt

Met veel groen, veel veilige speelruimte voor kinderen, duurzaamheid en dat allemaal middenin Eindhoven.

Vredeoord staat voor een mooi en eigenwijs stedenbouwkundig plan, ruime en praktische huizen en een unieke locatie. Bovendien nodigen we met het groen ook de insecten en vlinders uit om te komen wonen in deze duurzame wijk. Vredeoord wordt een bijzondere buurt. Dat is allemaal waar. Maar Vredeoord staat vooral voor een mentaliteit. Een echte keuze. Een prachtige kans. De kans om JA! te zeggen.

Dat wordt het om heel veel goede redenen. Een daarvan is natuurlijk de mogelijkheid om samen over je buurt nadenken, samen aan initiatieven werken, samen aan de slag, het gaat niet vanzelf. Daarom neemt Sint Trudo het initiatief om dit daadwerkelijk mogelijk te maken. Dat doet Charlotte van Sint Trudo samen met Mieke en Fiona van morgenmakers. Zij nemen de toekomstige buurtbewoners mee op reis naar een buurt die veel zelf regelt of verzorgt. Op weg naar een mooi en zelfstandig Vredeoord.

Ja! Samen de buurt maken
Er is een mooie start gemaakt met het maken van de buurt. Er zijn vier avonden, met elk een eigen onderwerp, georganiseerd.  Avonden met inspiratie, brainstorm, overleg en het begin van mooie plannen. Huurders, kopers, zelfbouwers, iedereen met plannen om op Vredeoord te gaan wonen was welkom.

Benieuwd wat er zoal besproken is?
Bekijk hier het grafisch verslag van de avond over Samen organiseren.
Bekijk hier het grafisch verslag van de avond over Groen.
Bekijk hier het grafisch verslag van de avond over Kinderen.
Bekijk hier het grafisch verslag van de avond over Energie.

 

 

Dus zeg JA!

JA! tegen modern leven, zelf regelen en milieubewust. En vooral JA! tegen een buurt waar je samen met je buren bepaalt wat er allemaal bij fijn wonen hoort.
Vredeoord maak je zelf, wonen volgens het manifest!